Sağlığı Ve Güvenliği

Yangın Söndürme Eğitimi

Yangın önleme konusunda risklerin ortaya konulması, söndürme ve kurtarma eğitim ve tatbikatları ile acil eylem planlarının hazırlanarak uygulanması 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik ve Acil Durum Yönetmeliklerinde, uygun donanıma sahip ve bu konuda eğitimli yeterli sayıda kişinin görevlendirilmesini zorunlu hale getirmiştir.

 

Eğitime Katılacaklar: Kurum ve Kuruluşların bünyesinde yer alan Tüm Personel ve Acil Müdahale Ekipleri görevlileri. 
2 Saat teorik +2 Saat pratik eğitim sonucunda, katılımcılara Uygulamalı Yangın Eğitimi Katılım Sertifikası verilir

 

İşyerlerinde asli görevinin yanında iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili önleme, koruma, tahliye, yangınla mücadele, ilkyardım ve benzeri konularda özel olarak görevlendirilmiş uygun donanım ve yeterli eğitime sahip çalışanlar destek elemanı olarak adlandırılmaktadır. 18.06.2013 tarih ve 28681 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmeliği’nin 11’inci maddesi gereği işveren; çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 30 çalışana, tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 40 çalışana ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 50 çalışana kadar;
 

a) Arama, kurtarma ve tahliye,
 

b)Yangınla mücadele konularının her biri için uygun donanıma sahip ve özel eğitimli en az birer çalışanı destek elemanı olarak görevlendirir. Bunları aşan sayılarda çalışanın bulunması halinde, tehlike sınıfına göre her 30, 40 ve 50’ye kadar çalışan için birer destek elemanı daha görevlendirir ve her ekipte ekip başı bulundurur. Ancak, firmada çalışan sayısı 10’dan az ise ve firma az tehlikeli sınıfta yer alıyorsa, acil durumlar için bir kişi görevlendirmesi yeterlidir.